Accu vervangen

Accu vervangen

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Accu vervangen bij AutoFirst Freke in Mariënberg

Heeft u een kapotte accu of is uw accu te zwak om uw auto nog van voldoende kracht te voorzien? Dan kan het zomaar zo zijn dat uw accu aan vervanging toe is. Wacht in dat geval niet veel langer en doe de accucheck of laat uw accu vervangen door AutoFirst Freke!


Wat doet een accu?

Een accu is essentieel voor uw auto. De accu, ook wel batterij genoemd, zorgt namelijk voor de voorziening van stroom binnen de auto. Hierbij kan gedacht worden aan stroom voor het starten van de auto, de lichten, de radio, de navigatie en nog veel meer.

Door de nieuwe technologieën wordt er ook steeds meer gevraagd van uw accu. Het is dan ook erg belangrijk om zeker te weten dat uw accu goed werkt zodat u niet voor verassingen komt te staan. Laat uw accu daarom regelmatig checken bij ons!


Wat is de juiste accu voor mijn auto?

Een accu is een belangrijk onderdeel van een auto en zorgt voor de stroomtoevoer van alle elektrische componenten, evenals voor het starten van de motor. Bij het kiezen van een accu voor jouw auto is het belangrijk om rekening te houden met het type auto, de klimatologische omstandigheden en de capaciteit van de accu. Regelmatig onderhoud is ook belangrijk om de levensduur van de accu te verlengen.

Een speciaal type accu is de start-stop accu, die gebruikt wordt in auto's met een start-stop-systeem. Dit systeem schakelt de motor uit wanneer de auto stilstaat om brandstof te besparen en schakelt de motor weer in wanneer de bestuurder het gaspedaal indrukt. Een start-stop accu is speciaal ontworpen om vaker op te laden en te ontladen dan een normale accu. Dit is nodig omdat een start-stop-systeem de accu meer belast dan een gewone accu. Het is dus belangrijk om te controleren of jouw auto een start-stop-systeem heeft en een daarvoor geschikte accu te kiezen. Dit zorgt ervoor dat de auto optimaal functioneert en er geen problemen ontstaan bij het starten van de motor.
Wanneer moet ik mijn auto accu vervangen?

Een accu gaat gemiddeld zo'n 4 tot 6 jaar mee voordat de accu vervangen moet worden. Hoelang de accu het volhoudt is afhankelijk van het gebruik van de auto. Rijdt u bijna alleen maar kleine stukjes met de auto? Dan krijgt de accu het zwaar te verduren en zult u ook eerder de accu moeten vervangen.

Wanneer de motor niet draait maar er wel stroom wordt verbruikt raakt de accu ook heel snel leeg. De accu laadt zichzelf beter op wanneer er lange stukken met de auto gereden wordt. Zorg er dan ook voor dat u regelmatig langere ritten met de auto maakt om een kapotte accu te voorkomen.

Wist u dat 33% van de pechgevallen komt door een defecte accu? Als u merkt dat de accu minder goed presteert raden wij u aan de accucheck bij ons te doen. Zo voorkomt u pech met een defecte accu en kunnen wij tijdig de kapotte accu vervangen.


Wat zijn symptomen van een kapotte accu?

Een zwakke of kapotte accu kan voor veel problemen zorgen. Zo kan dit bijvoorbeeld zorgen voor problemen met starten en kan de verlichting minder fel zijn. Daarnaast kan het ook voor komen dat uw accu niet meer oplaadt tijdens het rijden. Bij AutoFirst Freke in Mariënberg gebruiken we de meest moderne apparatuur om accu's te testen. Zo kunnen we tijdig een kapotte accu signaleren.


Wacht niet te lang!

Een lege accu heeft als gevolg dat u de auto niet kunt starten, dus dan staat u stil. Meestal gebeurt dat op ook nog op een ongeschikt moment als u haast heeft, of ergens op tijd moet zijn. Wacht daarom niet te lang als u verdachte symptomen ervaart als traag of langzaam starten. Kom op tijd naar AutoFirst Freke voor een accu controle en voorkom vervelende situaties.


Zelf uw accu testen

Wanneer uw accu defect is kan deze helaas niet gerepareerd worden. In dat geval moet u dus uw accu vervangen. U kunt zelf de status van uw accu inschatten door ‘s avonds de autoverlichting aan te zetten en vervolgens de ventilatie vol open te draaien en de autoradio aan te doen. Ziet u dat de lampen zichtbaar zwakker worden? Dan adviseren wij u om zo snel mogelijk langs te komen voor een accutest om onvoorziene autoproblemen te voorkomen!


Wat kost het om mijn accu te vervangen?

De kosten van een nieuwe accu voor uw auto kunnen per auto verschillen. De kosten van een accu vervangen kunnen variëren van €60 tot €300. Over het algemeen zijn de kosten van een nieuwe accu hoger bij nieuwere auto’s, aangezien deze accu’s meer stroom moeten leveren dan traditionele auto accu’s.

Zo zal een auto die is uitgerust met een start/stopsysteem bijvoorbeeld een EFB- of AGM-accu nodig hebben. Deze accu's zijn niet constant 100% geladen maar worden door het starten en stoppen cyclisch belast en slaan meer energie op tijdens het remmen, waardoor het dus duurder is om de accu te vervangen.

Wilt u weten wat het vervangen van uw accu gaat kosten? Bezoek ons dan voor een gratis accucheck en laat u adviseren door onze ervaren monteurs .Uw accu vervangen bij AutoFirst Freke in Mariënberg

Een accu vervangen bij AutoFirst Freke is zo gedaan. Wij werken enkel met A-merken. Zo bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit voor een scherpe prijs. Geniet van een heerlijk kopje thee of koffie terwijl onze ervaren monteurs uw accu vakkundig vervangen voor een gloednieuw exemplaar.

Heeft u een defecte accu? Maak dan direct een afspraak om uw accu te laten vervangen door ons! U vind ons in Mariënberg.